Preben Bang Henriksen besøgte Storvorde-Sejlflod Seniorklub for at fortælle om sit arbejdsliv

SEJLFLOD: Storvorde-Sejlflod Seniorklub har haft besøg af advokat og folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, som fortalte om sin vej til Christiansborg.

Formand Jette Borre indledte arrangementet, der som altid foregik på Sejlflod Hotel, med at byde alle velkommen til en hyggelig eftermiddag og fortælle, at man måtte starte med amerikansk lotteri i stedet for foredrag, fordi Preben Bang Henriksen var en halv time forsinket fra København. Hele forsamlingen sang derefter ”Fuglene letter mod vinden” og ”Det er godt at se dig”, inden formanden igen tog ordet og efterlyste emner til næste års arrangementer, så bestyrelsen kan komme i gang med at udarbejde forslag og indhente priser.

Derefter nåede Preben Bang Henriksen frem til Sejlflod Hotel og blev mødt med klapsalver fra publikum i salen.

Preben Bang Henriksen er født i Nørresundby i 1954. Hans forældre havde ”Nordjysk Møbelfabrik”, som hans bror Flemming nu er ansvarlig for. Familien boede ovenpå fabrikken, og det betød mange timer med sjov og diskussioner om blandt andet politik med svendene på værkstedet.

Folkeskoleuddannelsen fik Preben Bang Henriksen på Klostemarkens Skole, og i 1973 var han udvekslingsstudent på Garden High School i New York. Han blev student fra Nørresundby Gymnasium i 1974 og dimitterede i 1979 som cand. jur. fra Aarhus Universitet.

Efter nogle år som advokatfuldmægtig og advokat hos advokatfirmaet Bent Kinnerup etablerede han i 1983 sit eget firma, Bang Henriksen og Muurholm, med møderet for landsretten og højesteret. I dag arbejder han hos advokatfirmaet Børge Nielsen hver mandag.

Preben Bang Henriksen blev valgt til Folketinget i 2011. Valgkampen var hård, for i Nordjylland var blandt andre også Joachim B. Olsen og Thyra Frank opstillet. Efter valget ringede Lars Løkke Rasmussen, som han på det tidspunkt ikke kendte personligt, og sagde tillykke til ham.

Den første dag på Christiansborg var forståeligt nok forvirrende. Preben Bang Henriksen skulle blandt andet vælge plads i gruppelokalet, men den plads, han valgte, kunne han ikke få, for den tilhørte Birthe Rønn Hornbæk. Han fik kontor, lejlighed, telefon, it-udstyr samt et ”blåt pas”, og så var det ellers bare at komme i gang med arbejdet.

På Christiansborg er der et stort servicecenter til rådighed for folketingsmedlemmerne, så der er altid hjælp at hente, fortalte Preben Bang Henriksen. For eksempel er der cykler, motionsrum, fysioterapeuter og sprogundervisning til rådighed.

Preben Bang Henriksen har to gange været til hofbal, og hver gang har det været en fantastisk at møde den kongelige familie og opleve de flotte kjoler, velklædte herrer, den gode vin og dansen lancier. Bertel Haarder danser normalt med dronningen, afslørede folketingspolitikeren.

Han fortalte også, at der er meget struktur på samarbejdet på Christiansborg, men der er også stor solidaritet, venskaber og støtte blandt medlemmerne, som det nogle gange lyder anderledes. Journalisterne på Borgen vil hele tiden af ”breaking news” og ringer både tidlig morgen og sen aften for at få nyheder.

Mandag er fridag i Folketinget, og denne dag bruger Preben Bang Henriksen på retssager i byretten, landsretten og højesteret. Preben Bang Henriksen fortalte, at han er meget opmærksom på, hvordan dommene er i forhold til de love, Folketinget har vedtaget, idet dommerne ikke altid udnytter de vedtagne love fuldt ud.

Det nordjyske folketingsmedlem sluttede sit foredrag med at fortælle, at han er meget opmærksom på landsdelen i forbindelse med sit arbejde. Nordjylland skal have en struktør, der gør det muligt at tiltrække nye virksomheder, offentlige institutioner og dermed flere arbejdspladser.

Storvorde-Sejlflod Seniorklubs næste arrangement finder sted 12. september klokken 13.30, hvor håndboldspilleren Rikke Nielsen kommer på besøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...