Aalborg Kommunes mobile rehabilitering fungerer nu i Kongerslev og også kommer snart til Gudumholm

KONGERSLEV: Det nye mobile sundhedstilbud er kommet godt fra start i Kongerslev. 14 personer med diabetes, lunge- eller hjerte-kar-sygdom har gennemført et sundhedsforløb, og de er glade for tilbuddet, som snart også kommer til Gudumholm

En af dem er Per Christian Knudsen, der har diabetes og også døjer med åndedrættet.

- Mit blodsukkertal er blevet mere stabilt, og det skyldes både motionen, og dét at jeg nu kigger efter fedtprocenterne, når jeg handler ind. I det hele taget har jeg fået mere viden og har det bedre. Jeg har også mere energi, siger han.

Per Christian Knudsen er uddannet sømand og har sejlet på verdenshavene i mange år. Han fortæller, at det jo ikke var så nemt at gå til motion dengang.

- Men indimellem arrangerede sømandskirkerne fodbold, og det syntes jeg var sjovt. Nu er jeg så blevet introduceret til hockey, som minder lidt om fodbold, så jeg skal snart starte sammen med nogle af de andre på det nye hockeyhold i hallen. Det glæder jeg mig til, fortæller han.

Sundhedstilbuddet er en lille lastbil, der hver tirsdag og fredag formiddag drejer ind mod Kongerslevhallen. På bilen står der ”Bliv sundere – dér hvor du bor”, og ud af bilen træder sygeplejersken Britt, fysioterapeuten Finn og diætisten My. De danner det lille mobile sundhedsteam fra Aalborg Sundhedscenter.

Deltagerne starter indledningsvist med en samtale med én fra sundhedsteamet. Her aftales det nærmere forløb, men typisk fortsætter man i en otte ugers periode med træning, undervisning og vejledning to gange om ugen. Deltagerne arbejder også på, hvordan man vil følge op på de nye vaner, man typisk kommer i gang med. Ofte finder flere deltagere sammen noget, de gerne vil fortsætte i. Mange fra det første hold i Kongerslev har fået lyst til at gå i gang med at spille hockey, andre fortsætter i Motionsklubben. Holdet har været på besøg i Aktivitetscentret Lykkeshøj. Her er mange overraskede over alle de gode, friske tilbud stedet har, så aktivitetscentret har også fået ”nye kunder”.

- Vi kan mærke, at der er god opbakning. Faktisk angiver 75 procent af borgerne, at de ikke ville være taget ind til Aalborg, hvis det foregik dér. Folk er glade for, at det i stedet er os, der kommer ud, fortæller fysioterapeut Finn Andersen.

Ægteparret Ronald og Ebba Nielsen, som bor i Egense, er enige.

- Vi kan i hvert fald anbefale det, siger Ebba, og Ronald supplerer:

- Ja, det burde være obligatorisk. Alle læger burde henvise kronikerne til sådan et tilbud.

Ebba og Ronald har begge diabetes og hjerte-kar-sygdom. De var spændte på, hvordan vejene ville blive her i vinterperioden, men tænkte, at nu startede de op under alle omstændigheder. Hvis det blev for slemt at køre, så kunne de stoppe og i stedet starte op i Gudumholm senere på året, når sundhedstilbuddet kommer til byen. I Gudumholm kommer det til at foregå mandag og torsdag eftermiddag.

Projektet med det mobile sundhedsteam er støttet af Sundhedsstyrelsen og løber til december 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...