Det har givet mere synlighed at flytte juletræssalget til bymidten

GISTRUP: Spejderne fra Valdemar Atterdag Gruppe i Gistrup har en særdeles mangeårig tradition for at sælge friskskovede juletræer til de mange lokale beboere op til jul, og i år bliver naturligvis ingen undtagelse.

Der sælges således juletræer fra pladsen mellem rundkørslen og hen mod ”Slagteren & Kokken”, og det starter her i weekenden 1. og 2. december og fortsætter i de to kommende weekender - ligeledes både lørdag og søndag fra tidlig formiddag klokken 9.30 til midt på eftermiddagen alle dage.

Endelig vil der også være åbent fredag eftermiddag 14. december i forbindelse med årets julearrangement i Gistrup.

Som det var tilfældet sidste år, vil spejderne også i år riste popcorn over et bål for så kan medfølgende børn hygge sig med lidt popcorn, mens forældrene vælger årets juletræ.

For efterhånden nogle år tilbage skete salget af juletræer fra trinbrættet ved Knuden i den nordlige del af Gistrup, og det skete i et tæt samarbejde med Veteranjernbaneklubben i Aalborg. Det førte for mange fra Aalborg og omegn til en hyggelig mangeårig tradition om, at årets juletræ skulle hentes med et veterantog i Gistrup. Det koncept gled ud for først blev sporet til Østhavnen renoveret og lagt om, og da det var sket, havde Veterantogsklubben fået inddraget køretilladelsen. Derfor måtte spejderne finde på noget andet og det blev at flytte salget af juletræer op midt i Gistrup til butikscentret.

Det har år efter år vist sig at være en særdeles god ide, for spejderne er blevet langt mere synlige i bybilledet nu og kommer for alvor i kontakt med de lokale beboere. Det har givet spejderne flere nye medlemmer og samtidigt et pænt overskud, der går ubeskåret til den daglige drift af spejdernes aktive virke for børn og unge i Gistrup og omegn. Derfor håber Mette Pilegaard Rasmussen fra Valdemar Atterdag Gruppe i Gistrup naturligvis på, at det igen bliver til et rigtigt godt salg her i 2018. Desværre er indtægtsmulighederne for spejderne blevet stadig mindre, da der ikke længere skal deles telefonbøger og lignende ud, så salget af juletræer er særdeles vigtig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...