Lørdag aften og natten til søndag var spejdere fra hele landet på opgaveløb i og omkring Gistrup

GISTRUP: Der er næppe én spejder i Nordjylland, der ikke ved, hvad det årlige natløb Wasa Wasa er. Det er kort og godt et af de helt store arrangementer under Jens Bang Division, der dækker de blå spejdere fra Det Danske Spejderkorps i hele Storaalborg. Her kæmpes der hårdt de deltagende grupper imellem og det traditionsrige løb blev i år holdt i og omkring Gistrup forleden.

Denne gang var der inviteret ikke bare blå spejdere med fra hele landet, men også fra andre spejderkorps.

Løbet er for aldersgruppen 12-16 år og her stillede i alt 25 patruljer op til start og heriblandt var naturligvis ”Uglen” fra den lokale gruppe Valdemar Atterdag. Derudover var der fire seniorpatruljer i alderen 17-23 år, foruden fem old boys patruljer.

Start og afslutning foregik ved Gistrup skole og deltagerne var på forhånd blevet bedt om at medbringe forskellige ting, som skulle bruges i forbindelse med de forskellige opgaver under løbet. Blandt de ting, som spejderne skulle medbringe, var således værktøj, køkkengrej, bålgryder og kogesæt samt specielle ting som en ½ liter Pepsi og tre bagekartofler.

Opgaver i byen

På den første post ved start skulle der laves en lampe af blandt andet de medbragte bagekartofler, og da det var klaret, blev de mange patruljer sendt ud på ”Gistrup bysløjfe”, der var en rute med indlagte poster, der skulle findes ved hjælp af kort og kompas.

Derfor var der hele lørdag aften spejdere i hele byen, og en af posterne var ved det lokale spejderhus ”Koglen” på Lindekrogen, hvor der skulle fremstilles en trebenet stige til brug for at transportere én deltager fra de enkelte patruljer et par meter over jorden for at få et kig igennem små huller i en kasse, som indeholdt 19 forskellige ting. Kunsten var efterfølgende at huske de 19 ting og posten blev ikke mindst en stor overraskelse for den lokale patrulje ”Uglen”, der ikke havde forventet at få så meget hjemmebane.

Opgaver i skoven

Efter turen rundt i bysløjfen var der natmad udenfor Gistrup skole, og da den værste sult var stillet, startede patruljerne på ”skovsløjfen” omkring midnat. Her skulle igen bruges kort og kompas for at finde de nye spændende opgaver, der skulle løses.

På den ene af posterne skulle der laves en bøfsandwich med hjemmebagte boller, en stegt hakkebøf og hjemmelavet remoulade samt sovs. Det blev alt sammen lavet på et Trangia-kogesæt på gas eller sprit. En af gryderne er endda så smart, at den kan laves om til en form for ovn ved at blive vendt. På en af de andre poster skulle der tændes et bål med højst to tændstikker for at koge spaghetti til brug for at lave forskellige knob med. Der var endvidere en post med en forhindringsbane, en post med et ekstra orienteringsløb og en post med koder, som skulle gættes.

Point og disponering af tiden

Der blev naturligvis givet point på alle poster efter hvor godt opgaven blev udført, og en del af løbet bestod også i at disponere tiden og måske bevidst springe over noget for at satse på noget andet, der gav flere point eller var nemmere at udføre. Sidste frist for at komme tilbage til skolen var søndag morgen klokken 6.00 for at få et par timers hårdt tiltrængt søvn, mens løbsledelsen talte point sammen. Efter morgenmaden var der afslutningsvis præmieoverrækkelse og som det var ventet, lå patruljerne fra specielt spejderefterskolerne i toppen af feltet. Den lokale patrulje ”Uglen” kom ind på en flot 10. plads blandt samtlige deltagere og blev endda nummer to i ”Aalborg-konkurrencen”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...