Cykelsti samt sti væk fra parkeringspladsen gør morgentrafikken mere sikker for eleverne i Gistrup

GISTRUP: I et tæt samarbejde med Peter Sønderlund fra Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg kommune har Gistrup Skole nu afsluttet et projekt med midler fra ”Aalborg skolecykelby”. Det hele handlede om at skabe en mere sikker vej til og fra skolen for ikke mindst cyklister, men også at mindske kaoset hver morgen, når eleverne køres i bil til skolen.

Det var 5. klasserne i sidste skoleår, der var med i projektet i form af et undervisningsforløb, hvor trafikken omkring skolen blandt andet blev observeret med en drone, fortæller skoleder Thorstein Jensen. Med et bedre overblik over forholdene blev der udarbejdet nogle forslag til at forbedre sikkerheden for eleverne, og da det i høj grad handlede om at få ændret nogle trafikvaner, blev både elevrådet på skolen og alle forældre involveret, inden projektet blev sat i gang.

For at øge overskueligheden på vendepladsen mellem skolen og Gistrup Idrætscenter er busholdepladsen blevet rykket mod syd for at give plads til en mere overskuelig ”Kiss and goodbye-plads” uden for parkeringspladsen. For at sikre, at skoleeleverne kan komme væk fra parkeringspladsen så hurtigt som muligt, er der lavet en ny sti med tre trapper langs sydsiden af parkeringspladsen. Derudover er der etableret cykelsti i begge retninger ved busslusen på Lyngtoften, og der er investeret i både nye cykelstativer og en automatisk cykelpumpe på arealerne omkring Gistrup skole.

Selvom pengene var små, er de tilsyneladende anvendt ganske fornuftigt, for de nye tiltag fungerer ganske godt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...