Bankmand overtog undervisningen for at lære eleverne at passe på deres penge

MOU: 9. a på Mou Skole fik i sidste uge undervisning i at passe på pengene. Undervisningen stod en ekspert for, nemlig privatrådgiver Mads Østergaard Jensen fra Danske Bank i Vejgaard.

Det var arrangeret i forbindelse med at Finans Danmark havde udpeget uge 11 til ”Pengeuge”, hvor pengeinstitutioner tilbyder skoleklasser en gæsteunderviser.

- Det var en rigtig god formiddag med eleverne i 9.a. De deltog aktivt i undervisningen med relevante kommentarer og spørgsmål, og vi kom godt rundt om vigtige økonomiske emner som budget, opsparing, lån og renter, siger Mads Østergaard Jensen

I alt har Danske Banks medarbejdere undervist 384 skoleklasser rundt om landet i årets pengeuge, og det er sjette år, at banken bakker op om begivenheden.

- Vi er rigtig glade for at støtte op om Pengeugen. Det er vigtigt at styrke de unge menneskers viden om penge og privatøkonomi, så de kommer godt fra start, når de selv skal i gang med at tage økonomiske beslutninger”, siger Mads Østergaard Jensen og tilføjer, at Danske Bank også er ude på både skoler og gymnasier og undervise i løbet af året.

Ifølge nye tal fra Finans Danmark er knap 50.000 unge mellem 18 og 30 år i dag registret i RKI som dårlige betalere. Et af Pengeugens mål er netop at reducere antallet af unge, der kommer i RKI og mister kontrollen over deres økonomi eller lander i gældsfælden. Et vigtigt værktøj til at få styr på økonomien er et budget, der derfor også var en del af undervisningen i 9.a torsdag formiddag.

- Det er helt afgørende, at eleverne lærer at lægge et budget med alle indtægter og udgifter, så de får et overblik over deres økonomi. Samtidig lærer vi dem også, hvad ÅOP står for, så de kan gennemskue de forskellige typer af lån”, siger Mads Østergaard Jensen.

Også elevernes drømme kom i spil - og dem var der mange af – og der var gode råd til at indfri dem. Et råd fra dagens gæsteunderviser i 9.a lød blandt andet, at du ved bare at lægge et lille beløb til side hver måned, kan nå langt. Også digital sikkerhed var et tema i årets Pengeuge med fokus på sikker handel på nettet, digital post og NemID. Til sidst fik eleverne i 9.a mulighed for at afprøve deres viden om penge i et pengespil, der også var en del af den undervisningspakke, Mads Østergaard Jensen fra Danske Bank i Vejgaard, havde med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...