Udstillingen åbnes af folketingsmedlem Marianne Jelved

DOKKEDAL: I år holder Vildmoseporten sin traditionsrige påskeudstilling for 14. gang med 14 dygtige kunstnere fra det nordjyske område på skærtorsdag 18. april og langfredag 19. april klokken 10-16.

Fra den spæde start i 2006 med otte kunstnere er der nu blevet tradition for, at der er 14 kunstnere, der udstiller fra mange forskellige kunstgrene.

Udstillingen åbnes hvert år med en person, der er kendt i lokalområdet. I år bliver udstillingen åbnet af folketingsmedlem, Marianne Jelved, der har været medlem af Folketinget siden 1987. Hun var kulturminister fra 6. december 2012 til 28. juni 2015, og hun har tidligere været politisk leder for Det Radikale Venstre

Marianne Jelved er folkeoplysningsordfører, kirkeordfører, ordfører for de frie skoler, skoleordfører, socialordfører, kulturordfører, medieordfører for sit parti.

14 dygtige udstillere udstiller deres produktioner, og der er god plads til at gå rundt og beundre deres stande. Kunstnerne befinder sig godt i den opvarmede bygning, og mange får sig en hyggelig snak både med de besøgende og de andre udstillere.

Blandt udstillerne er Lotte Krage, der fremviser sine unikke smykker, og Annelise Pedersbæk med sine håndarbejder spændende fra pileflet til taskefremstilling og Eva Holberg fra Klokkerholm med sine hjemmevævede ting

Træarbejde er repræsenteret med to kunstnere, nemlig Erik Sørensen fra Hjørring, der arbejder i træ og corion, medens Vera og Bjarne Agger fremstiller fuglehuse.

Ulla Luther Sørensen debuterer med keramiske værker, ligesom Lone Høy fremstiller ting i glas, som eventuelt kan bruges til udsmykning i haven. Fra Klokkerholm kommer desuden Elsebeth Aastrup med keramiske værker.

Som repræsentanter for tekstilkunsten er der Mariann Lykke fra Skagen med spændende kreationer og Anna Mette Andersen fra Manne, der arbejder med eco print, hvilket betyder ”naturens print”. Hun bruger nemlig naturens blade til at give aftryk.

På udstillingen er malerkunsten repræsenteret med tre kunstnere, Viggo Noe, Bjarne Nielsen og Jette Crandal. Desuden kommer stenkunstneren Mogens Nielsen med sine arbejder i sten.

Det er en salgsudstilling, så der er god mulighed for at få et kunstværk med hjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...