Aalborg Sirdueklub, der fejrer 100 års jubilæum, havde udstilling sammen med Pryd- og Dværghønseklubben for Aalborg og omegn

MOU: Mou Hallen var i weekenden igen rammen om en stor fællesudstilling af fjerkræ for de to foreninger Aalborg Sirdueklub samt Pryd- og Dværghønseklubben for Aalborg og omegn. Der var fra lørdag formiddag til sent søndag eftermiddag udstillet ikke færre end 296 raceduer, 151 høns og 37 ænder fra i alt 41 forskellige udstillere lige fra Dybvad i Nord til Hammel i syd, så der var noget for de otte dommere at kigge på i weekenden.

Der var således ikke færre end otte dommere til det store stævne - tre til at bedømme høns og ænder samt fem til at bedømme duer - og heraf var to fra Bremen i Tyskland.

Udstillingen i år markerede samtidig Aalborg Sirdueklubs 100 års jubilæum, som fejres senere fredag 18. januar med en stor middag i ”Ridemandsmølle” i Godthåb næste år.

Den pågældende fællesudstilling holdes hvert år den sidste weekend i november og i mere end 25 år har den været holdt i Vadum. Her kom der imidlertid for få år tilbage et helt nyt halgulv på, og så var det slut med den slags udstillinger.

Heldigvis lykkedes det at finde plads i Mou Hallen for den hundrede år gamle forening, der holder bestyrelsesmøder og andre aktiviteter på Lindholm skole, fortæller formanden Ejner Thomsen.

Der var i forbindelse med udstillingen i Mou muligheden for at beskue mange forskellige racer af duer samt en specialudstilling for farveduer. Tilsvarende udstillede Pryd- og Dværghønseklubben mange forskellige dværghønseracer samt prydfjerkræ i mange særprægede racer. Der var således voksne høns lige fra 500 gram og op til 5 kilo og tilsvarende var der ænder på helt op til 6 kilo.

Det hele sluttede sidst på eftermiddagen søndag med uddeling af ærespræmier, vandrerpokaler og diplomer, så her var der rigtigt mange mennesker til stede. Det var der i øvrigt til stor glæde for formanden Ejner Thomsen under det meste af stævnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...