Pensioneret kriminalassistent Anders Sørensen fortalte om sit lange virke i politiet

GISTRUP: Der var mødt 75 brugere frem forleden eftermiddag, da pensioneret kriminalassistent Anders Sørensen fra Gistrup var dagens foredragsholder om et spændende liv som ansat i politiet.

Anders Sørensen blev oprindelig uddannet som blikkenslager, men fik ret hurtigt interesse for at blive ansat ved politiet. Uddannelsen foregik dengang i København på Station 2, der er beliggende tæt på Nyhavn. På det tidspunkt var Nyhavn et af de steder, hvor der blev ”slået mest på tæven” i et ret råt og hårdt værtshusmiljø. Uddannelsestiden gav derfor hår på brystet for de unge politielever, der for det meste blev rekrutteret fra provinsen.

Efter endt uddannelse og få år i København blev Anders Sørensen ansat på Politigården i Aalborg, og han blev senere, efter en række kurser, uddannet som kriminalassistent i ”Teknisk afdeling.

Her var Anders Sørensen ansat i 30 år og han deltog i denne periode også i opklaringen af alvorlig kriminalitet som mord og voldtægter.

Foredragsholderen er en fantastisk fortæller, og flere gange blev oplevelserne krydret med anekdoter om mødet med fulderikker, originaler og bumser, så det kaldte ofte smilet frem. Også fortællingerne om de meget store kriminalsager var spændende, men her var der naturligvis en række detaljer, som der absolut ikke må berettes om for omkring personfølsomme emner er Anders Sørensen stadig underlagt tavshedspligt.

Det var en fantastisk spændende eftermiddag, og undervejs blev der traditionen tro serveret kaffe eller te med kage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...