40 fods-container skal bruges som supplement til udstillingslokalet og som depot

LUNDBY: Det lokale museum i Lundby, der er stiftet til minde om træfningen ved Lundby i 1864, er netop i disse dage ved at udvide igen for at få endnu bedre plads til de mange rekvisitter med mere fra slaget.

Der udvides således mod øst med en 40 fods-container, der beklædes i træ som museét i øvrigt. Det nye store rum skal bruges dels som et supplement til udstillingslokalet og dels som et depot.

Samtidig er alle lysstofrør blevet udskiftet med nye elegante LED-lamper, så de fremtidige driftsudgifter minimeres.

Lundbysamlingen blev indviet 23. juni 2006 og udvidet første gang i juli 2011, og i den forbindelse sørgede en række historiestuderende fra Aarhus Universitet for at lave en meget indbydende udstilling med en række moderne hjælpemidler.

Den nye sæson indledes tirsdag 30. april, hvor der holdes åbent fra klokken 19-21, og det vil der efterfølgende være hver tirsdag aften frem til efteråret. Derudover har firmaer og grupper mulighed for at få en aftale om en fremvisning og lidt historie med den lokale leder Leo Christensen, og sidstnævnte oplyser, at der allerede nu er aftalt besøg af fire større grupper udenfor den nævnte åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...