Bo Gregersen er begejstret over at området er udpeget til en af landets skønneste naturområder

DOKKEDAL: Elgene, vildsvinene og de andre dyr i Lille Vildmose har vidst det længe. Området har en enestående natur. Det ved også de mennesker, der færdes i området. Nu ved resten af Danmark det også, for vildmarken i Lille Vildmose er optaget i Danmarks Naturkanon, som omfatter de 15 skønneste naturområder i landet.

Den glade nyhed bragte i sidste uge stor jubel på Lille Vildmosecentret, som til daglig formidler Lille Vildmoses skønne flora og fauna for tusindvis af glade gæster i alle aldre.

Centerdirektør, Bo Gregersen, er begejstret over udnævnelsen.

- Det er jo dejligt, det er vi utroligt glade for, og det viser, at det kæmpe arbejde, der er lagt i Lille Vildmose og hele naturprojektet har været det hele værd, siger Bo Gregersen.

Han er af den klare overbevisning, at udnævnelsen kan bruges til et større formål.

- Vi arbejder videre med det her løft, og den interesse, der følger med, i vores arbejde for at bringe Lille Vildmose i spil til at blive en dansk nationalpark. En udnævnelse som nationalpark vil bringe mosen i en anden kategori, da der med denne status følger en årlig bevilling, som vil bidrage til, at forbedre naturen og facelifterne for publikum i Lille Vildmose, siger centredirektøren.

Tidligere på året udskrev Miljø- og Fødevareministeriet, med Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i spidsen, en konkurrence, som havde til formål at få udpeget landets mest særlige natursteder. I første fase blev der indsendt 1670 forslag, hvoraf 500 var natursteder. Ud fra denne pulje valgte den nedsatte jury 30 nominerede natursteder, som var en del af fase to. Herefter skulle danskerne indsende motiverede anbefalinger og naturoplevelser fra de nominerede steder – og den opfordring tog danskerne til sig – hele 1200 personlige oplevelser blev delt på hjemmesiden. I den sidste og afgørende fase udvalgte juryen, med baggrund i danskernes naturoplevelser, 15 natursteder fordelt med tre i hver region, som tilsammen udgør Danmarks Naturkanon – og Lille Vildmose er én af disse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...