Kvindernes Internationale Bededag har i år fokus på kvinder i Slovenien

VAARST: Fredag 1. marts samles kvinder i Vaarst Baptistkirke til bøn. Men det er ikke det eneste sted. Faktisk sker det over hele kloden.

Det er nemlig Kvindernes Internationale Bededag, der forgår i Danmark og i godt 170 lande rundt på kloden. I Danmark er Bededagen med sikkerhed blevet fejret siden 1928 (måske også tidligere), og i 1969 blev Danmarks Økumeniske Bededagskomite dannet, og her ligger ansvaret for oversættelse og videregivelse af materialet til den årlige Bededag.

Bønnekæden jorden rundt er det vigtigste ved dagen, men det er også meget vigtigt at lære om andre lande og få en masse baggrundsviden fra landets egne folk og dermed baggrundsforståelse for landenes befolkninger og deres situation, fortæller Else Eriksen.

Ved gudstjenesten samles der også ind til et par projekter, der især tilgodeser kvinder

og børn. Slovenien er ét af de lande, der blev selvstændigt, da Jugoslavien brød sammen i 1991. Slovenien var den rigeste og mest vestligt orienterede del af ex-Jugoslavien. Men alkoholmisbrug er i mange

familier et stort problem. Også arbejdsløshed skaber store problemer i Slovenien. Kvindernes Internationale Bededag opfordrer til at stå sammen i bøn og handling med kvinderne, med hele befolkningen i Slovenien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...