Formanden kan se tilbage på et travlt og turbulent år

GISTRUP: Foreningshuset ”Spar Es” på Lyngtoften i Gistrup er tirsdag 12. marts klokken 19 rammen om den ordinære generalforsamling i Gistrup Beboerforening, og her kan formanden Karl Korfits se tilbage på et meget travlt og turbulent år.

Der foregår således rigtigt meget i Gistrup i øjeblikket, og efter lokalplanen omkring Dybbroparken, hvor der bygges uhørt tæt i forhold til sædvanen i Gistrup, fulgte starten på udarbejdelsen af en helhedsplan for Gistrup samt en lokalplan for en bebyggelse på de hidtidige boldbaner på Lyngtoften i Gistrup. Derfor havde kommunen i foråret 2018 indkaldt til et borgermøde i Gistrup Idrætscenter om input til den helhedsplan for byen, som længe havde været ønsket.

Det blev en udbytterig aften med en lang række spændende input til, hvad borgerne ønsker af fremtiden, og ved samme lejlighed præsenterede både beboerforeningen og Gistrup Samråd deres bud på fremtidens Gistrup, og det gav ikke anledning til de helt store kommentarer. De kom først, da der blev holdt et nyt borgermøde i efteråret, arrangeret af beboerforeningen, for her viste det sig, at mange var imod beboerforeningens holdning. Det gjorde, at indstillingen fra beboerforeningen efterfølgende blev korrigeret.

Helt efter aftale kom der også en lokalplan omkring en bebyggelse af arealet ved ”Spar Es” ud i høring, og den gav også anledning til debat med en højere og tættere bebyggelse end forventet. Derudover var det forventede grønne område blevet til et forsinkelsesbassin for regnvand, så her var der også masser af kommentarer at sende ind til kommunen inden svarfristen udløb.

Oveni det nævnte kæmpes der også hårdt for at bevare nogle anstændige busforbindelser til og fra Gistrup, når de såkaldte ”+busser” kommer til at køre til og fra Universitetshospitalet efter åbningen i 2022.

Som følge af turbulensen og den udbredte kritik af bestyrelsens arbejde i 2018 bliver det spændende at se, hvad der denne gang sker i forbindelse med valgene til bestyrelsen efter beretningen og fremlæggelsen af regnskabet for 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...