For at stimulere interessen for gymnastik på højt plan havde LKB-Gistrup foredrag med deltager på DGI’s Verdenshold

GISTRUP: For at stimulere interessen for gymnastik på eliteplan havde den meget aktive gymnastikafdeling i LKB-Gistrup forleden besøg af en tidligere deltager i DGI’s Verdenshold.

Gymnastikafdelingen i Gistrup tog for år tilbage initiativ til, at der i samarbejde med DGI Nordjylland og Vejgaard Gymnastikforening blev oprettet to landsdelsjuniorhold for henholdsvis elever i 4.-6. klasse og elever i 7.-9. klasse. De to hold er for gymnaster i Aalborg og omegn, der gerne vil træne lidt ekstra og som gerne vil give opvisninger, og de træner hver uge i ”Nordkraft” i Aalborg.

Fra indeværende sæson har Vejgaard-forening trukket sig ud af samarbejdet, og derfor er de to landsdelsjuniorhold blevet en del af LKB-Gistrup. Der er givetvis nogle af gymnasterne på de to hold, der drømmer om at blive så dygtige, at de kan komme på tale til DGI’s såkaldte ”Verdenshold”, der som navnet siger, giver opvisninger over hele verden.

Det var derfor, man fik besøg af Michelle Rødbro Bengtson, som kunne fortælle om sine mange oplevelser i årene på det kendte og meget velrenomerede gymnastikhold.

Fra Brønderslev

Hun er født og opvokset i Brønderslev, men flyttede til Holstebro for at få en uddannelse, så hun repræsenterede den lokale klub der i forbindelse med udtagelsen.

Det lykkedes således for den hårdt trænende Michelle Rødbro Bengtson at blive udtaget til holdet i 2016 i en meget hård konkurrence med andre kandidater. For Michelle gjaldt det derfor om at give den en skalle for at vise, at hun skulle være ”the missing link”.

Bruttotruppen blev efter tre træningssamlinger reduceret til det aktuelle antal og herefter var Michelle Rødbro Bengtson klar til at deltage på træningslejre, hvor der blev trænet 10 timer dagligt en uge ad gangen over to måneder - dog med to dage fri indimellem. Det var både hård træning og fysiske test samt praktiske opgaver og fotosessioner.

Efter den hårde start var deltagerne klar til en ”Take off tour” med 14 opvisninger i Danmark fordelt på én hver anden dag og fridagene imellem opvisningerne blev brugt til at udvikle showet undervejs.

Derefter var alt klar til den altoverskyggende ”The Tour”, der bød på opvisninger i 12 lande og fem forskellige kontinenter hen over jul og nytår mellem 2016 og 2017. Det blev til i alt 78 opvisninger og heraf var de 15 i Australien. Derudover blev det til en lang række workshops for at reklamere for opvisningerne. Den store tur startede i Tyskland og det blev også til opvisninger i Kina og Mexico undervejs.

Der skal både et godt helbred og en god psyke til for at klare de mange opvisninger for skader, manglende søvn og forskellig kost og kulturer samt de mange forventninger tærrede hårdt på én, indrømmede Michelle Rødbro Bengtson.

Vel landet efter den spændende verdensturné ventede en ny tur Danmark rundt med i alt 22 opvisninger, og én af dem var i forbindelse med DGI’s landstævne i Aalborg i 2017, hvor ”Verdensholdet” gav en forrygende opvisning på havnepromenaden i Aalborg.

Der var blandt de mange fremmødte gymnaster og instruktører en række meget relevante spørgsmål til Michelle, inden det udbytterige arrangement sluttede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...