Brydeklubben Thor Vejgaard indgår i undervisningen på Klarup Skole

KLARUP: Omkring 80 børn fra 0. klasse på Klarup Skole kæmper fysisk med hinanden i øjeblikket. De er ved at lære noget om brydning.

Det er Brydeklubben Thor Vejgaard der har tre ugers forløb hvor børnene gennem kamp- og motoriklege, får grundlæggende kendskab til brydesporten.

- Vi synes i Brydeklubben Thor Vejgaard, at det er et fantastisk projekt, som Maria Tranholm, en af klubbens initiativrige forældre, har tilrettelagt og opstartet, siger Henrik Ottosen fra klubben.

Maria Tranholm, der er træner for klubbens tumlingebrydere, er initiativtager til forløbet.

- Min søn startede i Brydeklubben Thor Vejgaard for et år siden. Jeg syntes at det var en fantastisk at opleve hvordan han motorisk blev god til alt muligt i løbet af ganske kort tid. Så tænkte jeg, at det skal alle børn da prøve. Nu bor jeg her i Klarup, hvor der ikke er nogen kampsport, der bliver tilbudt, og så spurgte jeg Morten om han ikke syntes, at det var verdens bedste idé at køre et forløb herude.

Morten Bukh er lærer på Klarup Skole.

- Vi snakkede om at Maria kunne tilbyde noget til vores idrætsundervisning. Jeg var på med det samme. Vi kan godt lide at arbejde med børnene og sende dem på dybt vand. At tilbyde dem brydning, når de går i 0. klasse - det er dybt vand. Det er vigtigt, at børnene bliver udfordret på noget, som de ikke prøver til dagligt, og det ikke altid er boldspil, det skal handle om, siger Morten Bukh.

For tiden har Brydeklubben Thor Vejgaard især stor succes med de helt små børn, der fylder træningssalen op og henter medaljer hjem til klubben ved stævner. Denne succeshistorie ønsker klubben at bygge videre på samt i det hele taget at udbrede kendskabet til klubben og brydesporten som helhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...